Eftersom jag fått en del förfrågningar från utomsocknes om vår lilla stad så tänkte jag som sann sölvesborgspatriot dra en del här (tyvärr så har ju inte 08-orna geografi i skolan så de vet inte att Blekinge existerar).

Vi är ca: 17000 invånare vilket ökar sommartid då alla stugägare och turister kommer tillbaks. Staden har gamla anor med en kyrka från 1200-talet, slottsruin, kullerstensgator och hela listerlandet med fiskeläge samt färjetransport till den bilfria ön Hanö. Vi har ett tiotal superfina sandstränder med små öar i ex. Tredenborg där det går utmärkt att sola näck vilket min farbror brukar praktisera. Flera trevliga fik, små mysiga butiker och är man sugen på en pilsner halkar man in på Altona. Vi har ju även världens bästa ”Sweden Rock Festival” med runt 40 000 besökare, Europas längsta gång och cykelbro med spektakulär belysning (som tyvärr installerades av konkurrenterna).

När ni nu kommer hit och hälsar på så får ni inte missa ett besök hos Mackes Zoo och fritid, en mycket god vän som även han är snygg och singel.

_MG_5169

GOD NATT önskar Herr SCHUTZ

Johan Schutz – en av huvudfigurerna programserien på TV 7 TV4 Play – Päron i solen