Ett litet inlägg angående vårt välfärds system. En av mina döttrar har haft problem med kistan en längre tid och efter besök på vårdcentralen med återbesök efter två timmar med remiss till akuten och undersökning så hittas inget fel. Samma visa efter två dagar men då slopade jag vårdcentralen för att spara tid vilket jag fick förklarat för mig att man inte fick göra. Samma undersökning igen med identiskt resultat  ( inget fel ) Efter fem dagar väljer jag en akutmottagning i en annan stad, vilket blir ifrågasatt. Ny liknande undersökning med samma resultat och då tipsar jag om att man kanske skulle röntga eller testa ett ultraljud men det är de inte intresserade av. När jag och dottern lämnar akuten och går till bilen som jag parkerat på akutmottagningens parkeringsplats och gissat hur länge vi skulle vara där upptäcker jag att jag gissat fel med 20 min. och en p-bot på 350 riksdaler som följd. Nåväl, eftersom jag vet att man inte får VAB för sina barn det året de fyller tolv utan läkarintyg har jag varit väldigt noga med just den biten. Döm om min förvåning när jag får avslag för två dagar av försäkringskassan fast jag skickat in läkarintyg från tre olika läkare för tre olika dagar där de intygar att jag varit närvarande och således inte förvärvsarbetat och försökt lura FK. Efter en timme och 20 min. telefonkö till FK får jag förklarat för mig att det är inte ett läkarintyg som krävs utan ett läkarutlåtande så det var alltså en läkare som gjorde rätt och två som gjorde fel. Handläggaren på FK lyssnar på mina ljudliga protester och håller egentligen med men tyvärr så är det som det är. Det här inlägget vill jag tillägna skådespelaren Michael Douglas rollgestalt i filmen FALLING DOWN och avsluta med att jag förstår han till 100%

PS.  vill bara tillägga att jag efter cykelstöld nr.2 köpt och monterat ny cykel till Lina så skulle jag kontrollera lufttrycket i min men det har nog varit alldeles för högt för den har lättat med wire-lås och försvunnit den med. Tycker ni jag ska ringa försäkringsbolaget – Nej tack har redan testat det.

Harmoniska Hälsningar